En kaffe med: Anne Krogstad

Anne Krogstad er en av våre kjære professorer ved det samfunnsvitenskapelige fakultet. Hun har interessert seg for blant annet politisk lederskap i ulike land, høyreekstremisme, politisk kommunikasjon og sosiale medier, for å nevne noen av områdene. Nå er hun programleder for bachelorprogrammet kultur og kommunikasjon. Med så mye spennende i bagasjen kjenner jeg meg en smule «starstrucked» der jeg sitter og venter på Trygve kaffebar. Da jeg møter henne for det planlagte intervjuet er hun som alltid i strålende humør. Hun er tydelig forberedt, og det skimter igjennom at hun er en travel dame med flere baller i luften. Hun hilser på både studenter og ansatte, men hun er mer enn villig til å dele av sin tid. Hun mener nemlig det er viktig å stille opp for studentene.

[toggle title=”Faktaboks” load=”hide”]Hvem: Anne Krogstad

Hvor: Trygve

Stilling: Professor, Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Faglige interesser: Politisk lederskap i ulike land, valgkamp, politisk kommunikasjon, høyreekstremisme (Front National i Frankrike), lukt, visuell retorikk, sosiale medier og pønk.

Underviser i: kultur og kommunikasjon, kulturanalyse, metode, organisasjon og ledelse
[/toggle]

Hva er din favoritt TVserie?

– Siden jeg er mer enn normalt opptatt av politisk sosiologi, må det bli «House of cards». Men jeg elsker også dialogen, og ikke minst intervjuteknikken, som anvendes i «The Fall».

 

Hvilke sanger synger du i dusjen?

– Jeg synger ikke i dusjen.

 

Har du noen «guilty pleasures»?

– Jeg vokste opp med ukeblader som sirkulerte i storfamilien. Fremdeles synes jeg de gir den ultimate avslapning. Som kultursosiolog har jeg hørt meg selv forsvare det med kulturell altetenhet. Det siste er «guilty»-delen.

 

Hva gjør du ellers for å slappe av?

– Jeg inntar horisontalen i den ene delen av hjørnesofaen, spiser M&M og ser en Netflix-serie.

 

Hva får deg til å banne?

– Jeg har et bredt repertoar av banneord som jeg har lært av faren min. De brukes når noe går på tverke, eller ved tidsnød.

 

Hvis du var 20 år igjen, hvilken utdanning ville du valgt?

– Bachelorprogrammet i kultur og kommunikasjon (KULKOM) – uten tvil. Det er satt sammen av alle fagene jeg interesserer meg for; sosiologi, sosialantropologi, psykologi og medievitenskap. Det er kanskje litt skryt siden jeg selv har vært med å utforme bacheloren, men det er sant.

 

Hva var den siste boken du leste?

– «Norsk sokkel» av Heidi Linde. Den siste boken som virkelig gjorde inntrykk var «Stoner» av John Williams. Den over 50 år gamle boken beskriver akademia med en stille, grå og mektig intensitet.

 

Hvem ville du delt bord med på 4 stjerners middag? (døde eller levende)

– Det må helt klart være storfamilien, med både stort og smått til stede.

 

Hva er din mentale alder?

– Den varierer med dagsform og situasjon, men jeg håper erfaringene fra hvert år jeg har levd er med i regnskapet.

 

Når hadde du sist latterkrampe?

– I går, da en niese fortalte at faren min på 90 år har satt opp nabolagets høyeste flaggstang og malt den signalrød, med hvit kuppel og et bittelite, falmet flagg. Jeg gleder meg virkelig til å se den.

 

Når hadde du ditt beste studieår?

– Som Fulbright-student ved Stanford University på 1980-tallet.

 

Har du noen hobbyer?

-Hm, om det er hobbyer vet jeg ikke, men jeg liker bøker. Jeg er med i en litteraturgjeng. Vedhogst og det å hoppe fra rullestein til rullestein i sjøkanten på Jomfruland er andre ting jeg setter pris på.

 

Da er kaffekoppen tom, og Samfunnsviter’n takker med dette for intervjuet.

 

About Julie Hval

Foto: Kristoffer Kraakstad
Bookmark the permalink.