En kaffe med: Simen Eriksen

Tekst: Madeleine N. Viken 

 

[toggle title=”FAKTA” load=”hide”]Faktaboks:

Hvem: Simen Eriksen

Hvor: Trygve

Stilling: Leder for Velferdstinget i Oslo

Studerer: Master i Historie ved UiO. (Har permisjon fra studiene til høsten 2016).

På menyen: Svart kaffe [/toggle]

 

FOTO: Madeleine N. Viken

FOTO: Madeleine N. Viken

Du er leder for Velferdstinget. For folk som ikke vet, kan du forklare hva Velferdstinget er?

– Det helt korte svaret er at det er vi som jobber med at livet rundt studiene skal være best mulig. Det litt lengre svarte er at vi jobber med SiO og det offentlige for å representerer og sikre studentenes interesse i alle spørsmål som handler om studentvelferd. Det vil si alt som handler om livet rundt studiene, som ikke er det faglige.

Hva er dine kampsaker? 

– En av de aller viktigste tingene akkurat nå er 11 måneders studiestøtte. Vi må passe på at det ikke er et tomt løfte. Det burde egentlig vært godkjent i fjor. Vi tar høyde for at det kan komme et regjeringsskifte i 2017 og at det da sitter nye folk i regjering som ikke har gitt samme løfte. Det er viktig at vi får hastebehandlet løftet sånn at det får effekt fra 2017.

 

 

Hva er en god leder? 

– Hvordan skal jeg si dette på en minst mulig Jonas Gahr Støre måte? Det første jeg tenkte er at en god leder er tydelig og inkluderende.

Veldig politisk korrekt.

-Ja, det er et sånn svada ord, men jeg kan forsvare det. Det er mange katastrofer innenfor organisasjonslivet når man ikke er tydelig på kommunikasjon. Så det prøver jeg å være.

Hvem hadde spilt deg i en film? 

– I en drømmeverden Leonardo Dicaprio. I en mer realistisk verden Atle Antonsen.

Hvem gjenkjenner du deg mest i?

– Hehe. Ingen kommentar.

Du er politisk aktiv. Om du hadde vært amerikaner, hvem hadde du stemt på? Trump, Sanders eller Clinton? 

– Jeg synes amerikansk politikk er kjempe interessant og jeg befinner meg helt klart mer på den demokratisk siden. Samtidig synes jeg demokrater er tomgrodde og fåfengte. Hadde jeg måtte ta valget nå så hadde jeg nok bitt tennene sammen, gått med senka hode inn i valgboden og stemt Hilary. Hun er en dørgende kjedelig kandidat.

Men Sanders versus Trump hadde jo vært de perfekt motpoler.

– Ja, men jeg synes Bernie Sanders er litt som Jesus. Jeg er mye mer fan av han enn jeg er av fanskaren hans. De er veldig idealistisk og brennende engasjert, men om man ikke er med på bølgen selv kan det fremstå som litt småfanatisk.

Om du måtte, hvilket reality program hadde du meldt deg på? 

– Hm. Er Norges styggeste rom å feige ut? Eller vent. Jeg elsker å lage mat, så Masterchef eller noe sånt, hadde vært kult.

Har du en standardmeny som du lager om du skal prøve å imponere noen?

– Ja, det har jeg. Smørstekt torsk i chorizofett på søtpotetstappe. Til dessert elsker jeg tjukkmelkpannacotta toppet med granateple.

Oj! Det høres ut som noe du fant på.

– Jeg sa jeg var glad i å lage mat. Jeg køddet ikke med deg.

Har du noen god studietips? 

– Ikke gjør som meg! Jeg lærer ingenting av forelesninger, seminarer og av å notere. Jeg lærer best av å sitte med en bok og reflektere over hver eneste side. Det er en utrolig treig og dårlig studietekning, men det fungerer for meg. Jeg vil anbefale at man har en kritisk gjennomgang av hvordan man lærer best, og prioriter å bruk tiden sin på det og ikke på hva alle andre gjør.

Hva har du på nattbordet? 

– Jeg har ikke nattbord. På gulvet ved siden av sengen har jeg riktignok PC-en, mobilen og brillene mine. Men jeg ønsker meg et nattbord. Så om noen av Samfunnsviterens lesere har et nattbord de kunne tenke seg å donere bort så kan det leveres til Villa Eika!

Hva skulle du ønske studenter engasjerte seg mer i? 

– For å starte på det helt enkle, studenter burde stemme! Å ikke gidde å gå til valgurnene synes jeg er noe av det mest uansvarlige man kan gjøre i et demokrati. Det er ansvarsfraskrivelse og da har man ingenting å klage på de fire neste årene.

Hva vil personen du bor med si at er din verste egenskap?

– Vi er begge dårlig på ryddefronten. Men jeg er kanskje litt bedre på forklare meg ut av det.

Er du litt yrkesskadet? 

– Ja, kanskje litt.

Bookmark the permalink.