En uke i Oslo

Usikker på hva du kan finne på denne uka? Vi har sjekket ut hva verden utenfor lesesalen har å by på, og laget en oversikt over steder du kan dra og ting du kan oppleve i Oslo som student.  

[columns]

[column size=”1/2″]

Mandag

Oslo Mekaniske Verksted, Tøyenbekken 34.  

Den koselige, men litt gjemte skatten på Tøyen må du ta turen til. Her er det god stemning uansett når på døgnet du kommer. Ta deg en øl eller kaffe, mat serveres ikke, men du kan imidlertid ta med niste hjemmefra, som en ekte student, eller bestille mat fra nærliggende restauranter og spise det der! Artig konsept!   

 Tirsdag 

 Fyrhuset Kuba, Maridalsveien 19.  

Ønsker du en litt mer avslappet kveld ute bør du ta turen innom Fyrhuset! Her servereres det øl til 48 kroner, som må være Oslos billigste. I kombinasjon med jenga, shuffleboard og gode venner kan det jo ikke bli noe annet enn en fantastisk tirsdagskveld. Et godt tips fra oss – gå innom Rema og kjøp med deg Smash og dadler! Fyrhuset er åpent hver dag, med litt varierende åpningstider.

Onsdag 

 Bingo på BLÅ, Brenneriveien 9c.  

Lille lørdag! Ukens høydepunkt må garantert være bingo på Blå! Annenhver onsdag arrangerer utestedet ordentlig tradisjonell bingo, men med servering og live band, der Bingokongen Ronny leder showet. Dørene åpner klokken 17, og allerede da har Ronny poppa proseccoen. Det er to runder, som varer omkring halvannen time hver. Glem assosiasjonene med bestemødre og strikketøy, dette er kjempemoro!  

Foto: Sverre Eiker Berg og
Frida Sjuve Johansen

Torsdag 

 Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Bankplassen 3.  

Torsdag er en perfekt dag for litt kulturelt påfyll. Inngangen er gratis på denne dagen, som er helt ypperlig for oss studenter! Her kan du se den faste samlingen eller oppleve de aktuelle utstillingene, som for eksempel den nåværende ”Et sted å være” om norsk samtidsarkitektur. Den viser ulike prosjekter fra de siste fem årene i Norge, med bidrag fra både nasjonale og internasjonale arkitekter. Den er tilgjengelig for publikum fram til 19. november. 

 Fredag  

 Vippa, Akershusstranda 25.  

Mathallens kulere lillebror! Plassert langs fergekanten mellom danskebåten og Akershus festning finner du Oslos nye perle. I forhold til Mathallen er det enda mer avslappet, med et fetere publikum og et enda bedre utvalg av spennende retter. Her kan du nyte falafel, pulled duck og vårruller, samt et glass med øl på brygga med utsikt utover Oslofjorden. Vippa er åpent onsdag til søndag, fra klokken 11. P.S. Vi anbefaler å komme hit etter du har fått månedens stipend, for prisene er ikke akkurat studentvennlige. 

Lørdag 

Det Andre Teateret, Ivan Bjørndals gate 9.  

Europas største improscene! Om ikke ukas høydepunkt, er det i hvert fall helgens klart morsomste aktivitet. Alle forestillingene er mer eller mindre rene improvisasjoner. Lørdagsrådet har for eksempel hatt forestilling der, hvor de fulgte deres faste oppskrift, men med live improvisasjon til problemene de diskuterer. Det er helt uforutsigbart, og derfor vet du at du kommer til å ha en morsom opplevelse. Hva mer kan du ønske deg på en lørdagskveld. Det er også svært vennlig for en students lommebok, der alle forestillingene koster mellom 70 og 150 kroner.  

 [/column] [column size=”1/2″]

Søndag 

Villa Stenersen, Tuengen Allé 10c.  

Oslos eneste husmuseum? En nydelig funkisbolig på Vinderen, som ble bygd i 1939, og som regnes som et av Norges viktigste verker fra funksjonalismen. Det er det eneste bevarte bolighuset fra denne perioden som er åpnet for publikum. Du kan oppleve den nydelige utsikten, de opprinnelige møblene og nydelige fargene hver søndag fra klokken 12 til 16. Det er dessverre bare åpent i perioden mai til ut oktober, men absolutt verdt et besøk i løpet av disse månedene. 

Foto: Sverre Eiker Beg og
Frida Sjuve Johansen

Loppemarked på Birkelunden, Birkelunden: Her finner du brukte greier fra 40-tallet og fram til vår tid. Klær, smykker, klokker, glass, skåler, møbler, vinylplater og alt annet du kan komme på. Det er folk tilstede der så og si hver søndag hele året fra klokken 12 til klokken 19. 

Konsert på BLÅ: Hver søndag hele året spiller Frank Znort Quartet her i lokalene. Med andre ord, levende atmosfære langs Akerselva. Plusspoeng: Det er gratis! En slående beskrivelse av showet fant vi på nettsidene deres. ”We fuck up your Mondays”. Klar tale! Gjengen begynner å spille klokken 16 og stemningen varer helt til klokken 03 på mandags morgen. En perfekt måte å runde av uka på, og en perfekt oppladning til den neste uka.  

 [otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-green-border” border_style=”bordered”]

Dette skjer i Oslo i november og desember:

Konserter

Amanda Delara – Parkteateret – 4.november kl: 21.00.

Melissa Horn – Konserthuset – 10.november kl: 19.30

The Kooks – Sentrum Scene –19.november kl: 17.00

Pete Doherty – Sentrum Scene – 22.november kl: 19.00

Flete Foxes – Sentrum Scene – 6.desember kl: 19.00

Oslo World Music Festival – 31.oktober til 5.november

I løpet av disse seks dagene kan du oppleve mer enn 300 artister fra hele verden,

på mer enn 15 ulike scener rundt om i Oslo.

Alt fra flamenco og soul til elektronika, hip hop og ørkenblues.

Podcast / Show

Harm og Hegseth juleshow – Rockerfeller – 6.desemeber kl: 17.30

Tusvik og Tønne – På oppdragelsesreise – går på Latter fram til 16.desember!

Tinder – The Musikal – Sentralen – 15.november kl:18.00

European Outdoor Film Tour – Kulturkirken Jakob – 14.november

Blanda drops

Resturant Day in Oslo – 18.november kl: 09.00 – 20.00

På denne dagen kan alle som vil åpne en pop-up restaurant.

Registrer deg på njomnjom.com så folk kan finne ”restauranten” din på kartet.

Åpne en resturant eller vær gjest!

Love Actually – filmkonsert med Live orkester – Oslo Konserthus – 8.desember kl:18.00

Ølsmaking med glutenfritt øl – Ølakademiet – 1. November kl: 18.00 [/otw_shortcode_info_box]

 

[/column]

[/columns]

Bookmark the permalink.