Høstens Oslove guide

Vil du være den som kommer med de gode forslagene til hva du og dine bør gjøre i høst?

Tekst: Sunniva Bratbergsengen Vangen 

Det er duket for kulturell vekst for enhver smak, og det vil ikke nødvendigvis sprenge studentbudjettet.

BENYTT DEG AV TEATERSCENEN

Høst er synonymt med å trekke inn i saler for å tilbringe lune og minnerike kvelder med nære og kjære. Om du ikke orker tanken på gjenopplivelsen av animerte klovnefisk eller Bridget Jones’ evigvarende livskriser, så styr unna kinoprogrammet og utforsk heller hva Oslos teaterscener har å by på. Det er duket for kulturell vekst for enhver smak, og det vil ikke nødvendigvis sprenge studentbudjettet. Et tips er å bestille Det norske teater sitt ungdomskort for deg mellom 18-25 år, da du vil få inngang til forestillinger for en drøy hundrelapp. I tillegg til dette føres det alltid gode studentpriser. Redaksjonen anbefaler spesielt høstens visninger av Agnes Ravatns Fugletribunalet med Marie Blokhus i hovedrollen, for en spenningsfylt og samtalevekkende opplevelse.

Flickr: John Lord.

Flickr: John Lord.

VEGANMAT I (MOT)VINDEN

Uansett matvane, så er det umulig å ikke la seg engasjere eller inspirere av den voldsomme trenden om føringen av et grønnere kosthold. Dette speiles tydelig i Oslos serveringssteder som stadig tilpasser menyene sine etter forespørselen om mer helse-, miljø- og dyrevennlig mat. Bedriftene tar opp kampen mot de utallige fordommer til veganmat som enda florerer selv blant de mest trendy byfolk. Appen Vegan Norway er et glimrende sted å få oversikt over byens grønnere mattilbud om du selv vil teste ut det noen mener er fremtidens livsstil.

Bedriftene tar opp kampen mot de utallige fordommer til veganmat.

Flickr: Sharada Prasad

Flickr: Sharada Prasad

BRINGER L.A. TIL OSLO

Kunst trenger som kjent ikke interessere kun for sin estetiske funksjon, men også for sine underliggende sosiale eller politiske tema kunstneren presenterer. Er man samfunnsengasjert kan derfor en tur på utstilling faktisk være en ny og spennende måte å utforske samfunnsspørsmål på, og det med en kulturell opplevelse på kjøpet. I Astrup Fearnley museet kommer utstillingssatsning Los Angeles: A fiction for perioden 22. september til 22. januar. En ny og mindre hellig side av englebyen vil komme frem gjennom en fiktiv fremstilling av en gruppe nykommene og gjengående kunstneres inntrykk av byen. Tolkninger som stikker dypere enn Los Angeles velkjente klisjeer i det de beveger seg inn på sosiale spørsmål om opphav og tilhørighet.

Bookmark the permalink.