Kultureliten anbefaler #1

Ved Kari Lisa Eide, Hans Christian Bech, Stian Klasbu og Morten Schwencke (artikkelforfatter)

[toggle title=”Fakta” load=”show”]Vi i Kultureliten er Kultur og Kommunikasjons arrangementskomité. Vi har til felles at vi følger med på hva som skjer i byen, og ønsker å dele oppdagelsene våre med andre studenter! Du kan finne alle våre månedlige anbefalinger på Kultur og Kommunikasjons facebooksider eller www.kulkommer.no[/toggle]

Etter snart to måneder med stadig økende julebrusforbruk (uten palmeolje selvfølgelig), er adventstida endelig her. Og gjetter vi riktig har du sekken full av juleflyers fra helt unike og fargerike sangforeninger, som alle skilter med «best stemning»? Men slapp av, vi i kultureliten har ikke tenkt til å fylle skolten din med enda mer julekonsertpropaganda. Vi lover restaurantanbefaling helt uegnet for julebord og kunstpåfyll helt fritt for juleverksted. Sånne ting er vel å regne som lavkultur, som selvfølgelig er det verste Kultureliten veit. Neida, vi elsker faktisk juleverksted og er heller ingen ekte kulturelite, bare en litt ivrig arrangementskomité. Vi håper uansett du nyter vår ujulete, ujålete anbefaling denne måneden!

 

KONSERT

Du har kanskje sett noen gensere med «Du fortenar ein som meg» på hippe SV-studenter i det siste? Og sånn som den første gangen du hørte noen si LOL, så skjønner du ikke en dritt? Vi tar oss tiden til å innvie deg i hypen, og kan fortelle deg at genserne stammer fra hitsingelen til Daniel Kvammen og hans geniale PR-apparat. Litt som når alle plutselig nynna på «Faen ta» av Kaja Gunnufsen, har en befriende breial geilogutt overtatt Blinderns spillelister. Heldigvis klarte Kvammen å følge opp hypen med en lang serie gode festivalkonserter, med et veldreid og samspilt band som leverer langt over pari. Nå skal han døtte meg fylle Rockefeller også! Vi håper og tror det blir bra liv og vakre toner fra Kvammen og bandet («Kanskje til og med litt steelgitar fra han barske gitaristen, tror han er singel», sitat jente 23).

Daniel Kvammen – Rockefeller – Onsdag 16.12 – 250,- kr

 

KUNST

«Wollah bror, sjekk bildet av klysekidsa fra vest’a!». Du har kanskje beveget deg gjennom Kunstpassasjen mellom øst og vest på Jernbanetorget i November? Der har nemlig Anne-Stine Johnsbråtens fotoutstilling «Volla vs Keeg» hengt på veggene i november. Oslo har lenge blitt omtalt som en delt by, der sosiale, økonomiske og kulturelle ressurser er ulikt fordelt mellom øst og vest. Johnsbråten tar oss med bak dørene til to ungdomsmiljøer fra hver sin kant av T-banelinje 5. Er forskjellene virkelig så store som vi tror? Som skapt for SV-studenter dette altså! Du kan se den faste utstillingen på det staselige Bymuseet i Frogner parken ut året, helt gratis.

Volla vs Keeg – Bymuseet, Frognerveien 67- Tir-Søn 11:00-16:00 – Gratis

 

MAT

Du vet når man glemmer tiden helt og egentlig aldri vil forlate restauranten? The Kashba på Alexander Kiellandsplass er et sånt sted. En gjeng selverklærte altruister har visst bestemt seg for å lage et såkalt «safe haven» for sultne og tørste vennegjenger. Skikkelig hjemmelaget mat fra Midtøsten i uformelle lokaler, sweeet lord! En musthave på menyen er definitivt byens beste falaffel med hummus, som i alle fall latterliggjør enhver kebabsjappes forsøk på noe lignende. Denne sjappa forlater du nok med et smil, og sannsynligvis en heftig hvitløksånde.

The Kashbah, Kingos gate 1B – Man-Fre 11:00-01:00 – 60-170 ,- kr

 

PÅFYLL

Ave Maria! Hver eneste Tirsdag og Torsdag kan du dykke ned i et lokale på St. Hanshaugen og få servert ølen din sammen med høykvalitets opera! Underwater Pub har på magisk vis klart å overtale noen av Norges aller beste operasangere til å underholde i surrealistiske undervannsomgivelser. Konseptet har holdt på i mange år og er blant annet omtalt i NY Times og Lonely Planet. Dette har naturlig nok blitt en publikumssuksess, der høykulturen jekker seg helt ned til publivet, «Opera til folket!». Heldigvis fordeles operaen utover kvelden i kvarterlange innslag, ellers hadde det blitt litt VEL slitsomt eller?

Opera – Underwater Pub, Dalsbergstien 4 – 20:15(tirs), 21:15(tors) – Gratis!

Bookmark the permalink.