Kultureliten anbefaler #2

Ved Kari Lisa Eide, Hans Christian Bech, Stian Klasbu og Morten Schwencke (artikkelforfatter)

Det er midt i semesteret, akkurat langt nok inn til at du glemmer nyttårsforsetter, men for tidlig for eksamensangst. Og sammen med lysere dager kommer også kulturnorge stormende med nye utgivelser og produksjoner. Vi i Kultureliten rigger oss i alle fall til med tepper og varmelamper for årets første utepils, mens Spotifyen fylles opp med vårlige hits vi kan «oppdage» på Discover Weekly. Vi venter i spenning på om historien gjentar seg frem mot sommeren. Om vi får utfordrende musikkvideoer fra Sandra Lyng, dårlig skjult autotune fra Morgan Suele eller tekster om utrolig godt stekt junkfood fra Stayzman og Lazz. Ikke minst er vi spent på om budskapet i årets russelåter, som selvsagt ender høyt på hitlistene, overgår fjorårets oppfordring om å være en drita hore, i en låt som i skrivende stund har over seks millioner avspillinger.

KONSERT

Aaaahh, mars måned er en deilig måned for musikkelskere. Nye album dukker opp tettere enn anmeldelser i Köln og hele Nordens talenter møtes til årets største bransjefestival. Vi venter i spenning på medienorges kreative overskriver (vi foreslår «By:larm-alarm, hele Nordens artistfarm» og om det nok en gang skal klages over mangel på skikkelig «gittarmusikk» fra bitre avdanka rockere. Norsk musikkeksport går bedre enn på mange år, og årets program ser ut til å speile de gode vibbene i bransjen. Kjøper du deg et festivalpass får du tilgang på hele sulamitten, og med litt research kan du finne deg noen skikkelige perler. Få ting er vel mer tilfredstillende enn å oppdage neste års hype før alle andre? Er du for lat til det, kan du jukse litt å stjæle noen fra oss; Gundelach (lazy elektronika), DePresno (drømmende indiepop), Ary (pulserende elektronika), Lovespeak (groovy indie) og Fredfades & Eikrem (samplebasert hiphop).

Foto: NRK/Flickr creative commons

Foto: NRK/Flickr creative commons

By:Larm – Diverse konsertscener 2-5. Mars – Festivalpass 895,- kr (student)

 

KUNST

Den store polkadottsesongen er på vei. Vi mener selvsagt våren, der noen Løkkakvinners femtitallsnostalgi tar totalt overhånd over klesskapet. Om du ikke synes en utepils på Parkteateret gir deg nok polka for en hel sesong, kan Henie Onstad Kunstsenter bidra til å fylle kvota med polkakunst! Yayoi Kusama’s utstilling «I uendeligheten» er et svært opplevelsesverk, stappfullt av inntrykk i form av film, malerier, performance og en rekke andre medier. Og som du kanskje har gjettet, er Kusama’s varemerke å plassere polkadotter der polkadotter plasseres kan. Utstillingen er beskrevet som altoppslukende og nærmest hallusinatorisk.. lovende. Utstillingen står til 15. Mai, bare et drøyt kvarter med 151 vestover til Høvik.

1065929015_20f5c3475a_b

I uendeligheten – Henie Onstad, Sonja Henies vei 31- Tir-Søn 11:00-19:00 (17:00) 90,- (student)

 

MAT

Etter et heller mislykka forsøk på å gjøre en nabolagskafé til en vinbar, har endelig Colletts Kafé og Bar gjenoppstått fra de døde. Riktignok i en litt ny drakt som uformell gastropub. Colletts gjør lurt i å inkludere det som etter vår mening burde være standard på alle restauranter, nemlig et par strøkne shuffleboard og å åpne for brettspill. Og om du ikke har swipa til høyre allerede, har Colletts flere gode personlighetstrekk å by på. Brooklyn Lager på tapp for eksempel, noe heftig digg gastro-mat servert uten blodpris og ikke minst en knakandes hyggelig uteservering med utsikt til litt trær på St. Hanshaugen. Jammen er det ikke quiz på tirsdager også. Som tatt ut av læreboka for vellykket strøkskafé detta!

Foto: Pressefoto

Foto: Pressefoto

Colletts Kafé og Bar, Colletts gate 33 – Man-Søn 11:00 (12:00)-sent 119-295,- kr

PÅFYLL

 Sitater som «Hva er galt med folk’a?», «Verden er gal» og «Dumme folk burde ikke ha stemmerett ass» murrer i SV-kantina. Det er jo meningen at studenter skal være opprørske og samfunnskritiske, særlig om man IKKE holder til i Forskningsparken. Heldigvis slipper UiO-studenter anno 2016 å traske gatelangs med store bannere, eller lenke seg fast til diverse politisk kontroversielle objekter. Det holder liksom å ha det i kjeften! Eneste ulempe er at materielle ressurser som palestinaskjerf og tykke ullsokker nå må byttes ut med faktisk kunnskap. Vi anbefaler Litteraturhuset som et fint sted å skaffe litt innsikt. Der holder nemlig Norsk Sosiologiforening en liten endagsfestival de kaller for «Ut av akademia». Det blir samtidsdiagnoser, foredrag, doktoravhandlinger og debatt helt gratis. Så neste gang du melder at verden er gal, kan du kanskje si hvorfor.

Foto: Litteraturhuset / pressefoto

Foto: Litteraturhuset / pressefoto

Ut av Akademia – Litteraturhuset, Wergalandsveien 29 – 10. Mars kl. 18:00 Gratis!

[toggle title=”KULTURELITEN” load=”show”]Vi i Kultureliten er Kultur og Kommunikasjons arrangementskommite. Vi har til felles at vi følger med på hva som skjer i byen, og ønsker å dele oppdagelsene våre med andre studenter! Du kan finne alle våre månedlige anbefalinger på Kultur og Kommunikasjons facebooksider eller www.kulkommer.no.

kultureliten-outline-fin-03[/toggle]

 

Bookmark the permalink.