Leder #1 2015

Velkommen til nye Samfunnsviter’n. Etter flere ukers planlegging kan vi endelig presentere vårt nye format og layout. Layoutjobben er også blitt en del av redaksjonens oppgaver, og vi er veldig stolte over å kunne presentere den ferdige avisen. Dessverre har denne endringen bidratt til at første utgaven av årets viter’n ble utsatt helt til midten av april, men nå kommer vi sterkt tilbake! Det å gå fra å hyre inn en grafisk designer til å gjøre det grafiske arbeidet selv har vært en utfordring, men med kursing, og en dyktig og topp motivert layoutansvarlig, har arbeidet gått på skinner. Takk til alle som har stått på.

Årets første utgave har temaet «nytelse», et ord som gir oss forskjellige assosiasjoner. Tenker du på sex? Eller tenker du på morgenkaffen? Vi håper vi kan gi deg litt av begge deler og sette nytelse i et bredere perspektiv. I denne utgaven kan du derfor lese om hva som er nytelse for =Oslo selgeren Dovre. På erlik-stiftelsens hjemmeside beskriver Daglig leder Camilla Svingen en typisk dag hos =Oslo. «Fire selgere står i kaffekø,(…)en spiller gitar mens tre andre synger, en kommer kjørende inn i lokalet på rulleskøyter, en selger har sovnet i sofaen og en annen sminker seg.» For mange som har falt utenfor stor-samfunnet har =oslo blitt et fristed der de kan være seg selv. Her møter de frivillige og arbeidere som er opptatt av at selgerne skal få økt livskvalitet gjennom ærlig arbeid. Arbeidet som Erlik-stiftelsen gjør, bidrar til å bygge ned fordommer og holde selgere unna det kriminelle miljøet. På den måten sørger =Oslo for at også selgerne kan få verdighet og muligheten til å nyte livet.

Mot slutten av denne utgaven finner du, som tidligere nummer, skjønnlitterære tekster fra dyktige skribenter på Westerdals. Vi håper du vil kose deg med disse og resten av avisen.

 

About Thomas Øverland

Foto: Kristoffer Kraakstad
Bookmark the permalink.