Leder – KUNSTIG

Av: Amandine Toso, Ansvarlig Redaktør 
Illustrasjon: Elise Gordeladze

Kunstig er tema for årets siste utgave av Samfunnsviter’n. Da redaksjonen idemyldret rundt tema var det mange tanker om hva man kunne skrive om, alt fra kunstig intelligens og kunstig kjærlighet til kunstig skjønnhetsidealer. Da jeg selv skulle skrive noen ord om dette tema synes jeg det var veldig vanskelig, for hva er egentlig kunstig, er ikke begrepet noe vi har funnet på selv, noe helt arbitrært? Hvem har myndighet til å bedømme hva som skal være kunstig og hva som skal være normalt?  

Å filosofere rundt dette spørsmålet egner seg bedre for en mørk januarkveld med et glass rødvin i hånden, men likevel er det viktig å huske at vi ikke kan være foruten det kunstige. Det kunstige baseres på og fostrer kreativitet. Kanskje er det kunstige en måte å uttrykke seg annerledes og friere på? 

Derfor er også Samfunnsviter’n et viktig bidrag til studentene, både lesere og bidragsytere, da vi har som formål å skape engasjement for samfunnsdebatten og være et rom der man kan stille spørsmål ved det etablerte. Jeg er stolt av å få kunne være med i et studentmiljø der man kan utfolde seg kreativt og utvikle sine talenter.  

Når du nå plukker opp denne utgaven av Samfunnsviter’n for 2019 har allerede mørket senket seg over oss og vi er i desember. Alltid forbauset over hvor raskt høstsemesteret på Blindern drar i vei, så vil dette semesteret forbli spesielt for min del. Dette er semesteret da jeg etter tre år i dette tidsskiftet fikk prøve meg som ansvarlig redaktør. På utradisjonelt vis vil dette også være min siste utgave som ansvarlig redaktør. Jeg har lært uendelig mye på denne reisen og ønsker å takke alle de flinke studentene som igjen og igjen tar seg verdifull tid til å bidra til vårt arbeid. Vi som studenter har en helt unik stemme som må tas vare på. Jeg er stolt av å ha vært med på arven som etter 26 år fortsatt fremmer og løfter disse uavhengige og viktige stemmene.  

En spesiell takk fra meg går til våre helt ferske layout- og webredaktører fra denne høsten, som har tatt utfordringene som har kommet deres vei på strak arm og alltid med et smil om munnen. Deres arbeid er med på å spre det viktige budskapet til Samfunnsviter’n.    

Etter to høstutgaver som ansvarlig redaktør venter nye eventyr for meg, men jeg overlater avisen i de tryggeste og ikke minst kompetente hendene til min assisterende redaktør. Jeg er glad for den lille tiden jeg fikk som redaktør og gleder meg til å følge med videre på arbeidet.   

Jeg håper at du som har plukket med deg denne utgaven har satt deg ned med en god og varm kopp med din favoritt-drikk og at du nyter et lite avbrekk for deg selv midt i en hektisk tid, det vil i alle fall jeg gjøre.  

Takk for meg og som alltid,  

God Lesning

Bookmark the permalink.