Skrive for oss?

INFOMØTE FOR NYE SKRIBENTER: Onsdag 24.08 – Eilert Sundts Hus – Auditorium 4 – 17:00 – Pizza etter møtet!

Vurderer du å bli med i Samfunnsvitern, men er litt usikker på hvordan det er å være med i en studenttidskrift, eller hvordan vi jobber? Her får du en smakebit basert på hva fem av våre skribenter sier om foreningen.

Spørsmålene vi har stilt, er

1. Hvorfor skriver du for Samfunnsvitern?
2. Hva er det beste med å være med i Samfunnsvitern?
3. Hvorfor vil du anbefale å bli med?

Nederst i saken kan du lese litt mer om det praktiske rundt å skrive for oss.


Marie (22), studerer master i statsvitenskap – skribent og assisterende redaktør

AnjaBratt_101. Jeg skriver for Samfunnsviter’n fordi jeg er glad i å jobbe med tekst, og fordi man i Samfunnsviter’n kan kombinere dette med for eksempel faglige interesser. Det er stor valgfrihet i temaer man kan skrive om, og det gjør at alle kan jobbe med noe som engasjerer dem.

2. Redaksjonen består av bare hyggelige mennesker og i fellesskap lager vi et produkt vi kan være stolte av! På redaksjonsmøtene gir vi hverandre tilbakemeldinger på ideer, tekster, illustrasjoner og alt som hører med. I løpet av prosessen blir vi flinkere på å gi og få konstruktive tilbakemeldinger, og på å skrive gode tekster. Det er nyttige egenskaper å ha med seg også utenfor Samfunnsviter’n.

3. I Samfunnviter’n får man utviklet sine ferdigheter, samtidig som man blir del av et supert sosialt fellesskap – det vil du ikke angre på!

Noen av artiklene Marie har skrevet: Forfatterintervju med Jens P. Herbener, Differensiert urettferdighet, FNs klimapanel: i skjæringspunktet mellom vitenskap og politikk, Helt realistisk sett, Europalektyren, Å velge sine ord, “Liv laga” 70 grader nord, I dovregubbens hall, The 2030 framework, Det moderne engasjement

 

Helene (22), studerer bachelor i kultur og kommunikasjon IMG_5975

1. Jeg skriver for Samfunnsvitern fordi jeg har alltid vært glad i å skrive. Det er en god erfaring å ha med seg videre og du får muligheten til å skrive om det som interesserer deg. Dessuten er det gøy å skrive noe annet enn kun skolerelaterte tekster. Redaksjonen har et veldig godt miljø som jeg trives i.

2. Det beste med å være med i Samfunnsvitern er at man får en følelse av å skape noe sammen. Dessuten er det gøy å se sluttresultatet i hyllene og hyggelig med det sosiale.

3. Jeg anbefaler alle å bli med. Det har ikke noe å si hvilken studieretning du går eller hvilket år du studerer. Jo større mangfold jo bedre! Det er sosialt og en kjempegod erfaring å ha med seg. Kanskje du kommer et steg nærmere å finne ut hva du vil etter studiene? Er du glad i å skrive er dette foreningen for deg!

Helene har skrevet: Med nesa i skjermen, Prosentene i glasset, Se lyst på vintermørket, Press, stress og utbrenthet, Med rett til å være den man er, Blant sopelimer og svetteperler, Å velge eller ikke velge – det er spørsmålet 

 

Lars (21), tidligere bachelor i kultur og kommunikasjon, begynner nå på journalistikk på HiOA 

14087642_10207454858798283_1689355830_o (1)1. Det var samfunnsvitern som fikk meg til å hoppe av studiet mitt på Blindern for å starte en utdanning som journalist. Jeg startet å skrive for Samfunnsvitern fordi det virket som et seriøst magasin, med godt miljø og saker som dekket mine interesseområder.

2. Det beste med å være med i samfunnsvitern er miljøet! Vi jobber alle med hverandres tekster, og på den måten bygger vi tette relasjoner samtidig som man får et nytt blikk på sine egne tekster og arbeid.

3. Jeg vil anbefale alle som har interesse for kultur og samfunn, og sitter med et ønske om å få forbedre skriveevnene sine om å bli med i Samfunnsvitern!

Lars har skrevet: Kampen for kalifatet & Det høyreekstreme Europa 

 

Nora (22), bachelor i internasjonale studier – skribent og webredaktørimage

1. Skriver her fordi jeg er glad i tekst og bilde, synes det er gøy å engasjere meg ved siden av skolen og fordi det er en bra erfaring å ha med seg videre.

2. Det er en fin jobb og en god erfaring, det er også veldig sosialt å være med i redaksjonen. Mye gøy som skjer hele tiden!

3. Hvis du ønsker å engasjere deg ved siden av studiene, anbefaler jeg Samfunnsvitern på det varmeste! Det er sosialt, spennende og du får mulighet til å utvikle dine egne skriveferdigheter. I tillegg er det veldig moro å få være en del av en redaksjon, og planlegge hver utgave fra start til slutt. Alltid gøy å se det ferdig resultatet på arbeidet som er gjort! Bli med!

Nora har skrevet: Pristina – en by for fremtiden?

 


Nå som du har fått høre litt fra noen av skribentene, håper vi du har fått inntrykk av at Samfunnsviter’n virkelig er en avis alle samfunnsvitere kan skrive for. Vi setter ingen krav til hva du studerer, så lenge du er engasjert i samfunnsrelevante saker, liker å skrive, og ønsker å delta i en forening. Det spiller heller ingen rolle om du ikke har skrevet avisartikler før – vi er opptatt av at alle skal få prøve seg, og gjennom gruppeopponering og kurs hjelper vi alle i riktig retning.

Vi utgir 2 utgaver per semester, og har redaksjonsmøter ukentlig. Som fast skribent hos oss, er det forventet at man deltar så godt man kan på alle møter, samt leverer til deadline. Vi har også flere sosiale arrangementer i semesteret, og koser oss veldig sammen både på redaksjonsmøter og utenom. Gamle styremedlemmer og skribenter dukker ofte opp på fester, noe som sier sitt om at vi har et godt miljø.

Hvis du ønsker å prøve deg som skribent, ta kontakt på redaktor@samfunnsvitern.no hvor du skriver litt om deg selv og hva du studerer, så avtaler vi et uformelt møte.

 

About Tana Blegen

Ansvarlig redaktør for Samfunnsviter'n. Bachelorgrad i Kultur og kommunikasjon fra UiO, tar nå master i Nordic Media. // Foto: Kristoffer Kraakstad
Bookmark the permalink.